Villany és vízvezetékszerelők felelősségbiztosítás


A jogszabályok a biztosítási összeget 1.000.000 Ft határozták meg mindkét tevékenységi kör esetén,
a felelősségbiztosításra vonatkozóan azonban egyéb előírás nincs.
Így az által kínált Általános felelősségbiztosítás gáz, víz, villanyszerelés tevékenységi körre kötve megfelel a jogi szabályozásnak.
219/2017. számú kormányrendelet a villanyszerelők bejelentéséről és nyilvántartásba vételéről szól, és kötelezővé teszi a nyilvántartásba vett szakemberek számára, hogy kötelező felelősségbiztosítást kössenek az alábbi tevékenységekre:

  • villamos energia hálózatra saját beruházás keretében történő csatlakozás során csatlakozó-berendezés létesítése és kivitelezése (fázisonként legfeljebb 100 A túláramvédelmi szervvel védett és 1000 V feszültségszintet meg nem haladó csatlakozó-berendezésre);

  • villamos energia hálózatra saját beruházás keretében történő csatlakozás során csatlakozó-berendezés létesítése és kivitelezése (feszültségszint korlátozása nélkül).


Ide kattintva
Azonnali Árajánlat kérés Ingyen Villany és vízvezetékszerelők felelősségbiztosításra

A 220/2017. számú kormányrendelet pedig a víziközmű-bekötést végző személyek bejelentéséről és nyilvántartásáról szól, és szintén kötelezővé teszi számukra, hogy kötelező felelősségbiztosítást kössenek a jogszabályban meghatározott tevékenységekre:

  • ivóvíz-bekötővezeték építése, kivitelezése;

  • szennyvíz-bekötővezeték építése, kivitelezése.